http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

dinsdag 19 mei 2015

Dinsdag 19 mei 2015

Dinsdag 19 mei 2015
Ontwaken op camping fusina, t.o. Venetie
KM
45.42075  12.25302

We worden gewekt door onze eigen boot. 07:00 glijdt hij op werpafstand aan ons voorbij. Voor onze neus maakt hij een halve ereronde en vaart dan achteruit naar de kade. 12:00 uur zal het vertrek zijn en 2 uur van tevoren moeten we inschepen, dus hebben we nog ff voor het ontbijt wat we met een vers stokbrood uit de campingsuper doen.
Half tien rijden we ...
langs het sanistation van de camping om te ver- en ontzorgen en na het uitchecken rijden we slechts een paar minuten verderop onze ferryhaven in.
 

Alles is hier hartstikke nieuw en er wordt nog volop bijgebouwd en aangelegd. 
Ieder jaar opnieuw lijkt de controle intensiever te worden in de havens; we moeten 3x onze paspoorten laten zien voordat we de boot op kunnen. Maar dan kunnen we ook meteen doorrijden de boot in en op. We krijgen een prachtige plek toebedeeld langs de zijkant pal naast een 'raam'. Een eigen balkon met uitzicht op de Adriatische zee.

Zo'n luxe plek hebben we zelden gehad tijdens al onze overtochten, wat natuurlijk wel heel prettig is want we zullen de komende 30 uren hier moeten doorbrengen. We hebben camping on board wat wil zeggen dat we lekker in ons eigen busje kunnen blijven dus ook ons eigen bed, wat we misschien nog wel het belangrijkste vinden. We mogen wel gebruik maken van alle voorzieningen op de boot en ook de douches. De maatschappij waar we mee varen is Anek/Superfast, de enige nog met camping on board. Vroeger vaarden we nog wel eens met Minoan maar daar ben je verplicht tot een hut. Je weet wel, met zo'n bed waar het DNA en weet ik veel wat nog meer van half Europa in het matras zit. Gatver, da's niks voor ons.


Vanaf het bovendek volgen we het inschepen van de vele vrachtauto's die voornamelijk naar Patras gaan. Een hectisch gebeuren. Niet op de millimeter maar wel op de tien centimeter nauwkeurig worden ze naast en voorelkaar geplaatst op aanwijzingen van het dekpersoneel. Dat gaat met driftige gebaren en verbale aanwijzingen. Petje af voor de talenkennis van het personeel. Ze spreken vloeiend Nederlands, Duits, Engels, Italiaans, Frans en Grieks hoewel de vocabulaire beperkt is tot ‘links’, ‘rechts’, ‘achteruit’ , ‘vooruit’ en ‘stop’ in betreffende taal.
12:30 varen we uit en laten Venetië links van ons. We zien de volgende lichting cruiseschepen al weer aangemeerd liggen.
De rest van de dag brengen we door met lezen, schrijven, foto's uitzoeken en niksen.. Onderbroken door een tussenstop in Ancona waar de boot nu helemaal volgepropt wordt met voornamelijk vrachtauto's en enkele campers en caravans.
De zee is rustig, de boot erg stabiel en omdat we helemaal voorop staan hebben we bijna geen geluid en trillingen van de motoren die we anders achterop vaak wel hebben. Dat belooft dus een fijne rustige nacht.

Truste.


Dinsdag 19 mei 2015
Overnachten op de ferry van Venetië naar Igoumenitsa
KM


route vandaag & morgen

Geen opmerkingen: