http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

dinsdag 26 mei 2015

Dinsdag 26 mei 2015

Dinsdag 26 mei 2015
ontwaken bij de ijzeren Plaka brug, Griekenland
Km 42979
39.45488   21.03406

Na het ontbijt spoelen we de camper eens goed af bij de kraan die hier links van de ActiveNature container verdekt staat opgesteld.
Bijna een week geleden al, in Igoumenitsa, is er zulke smerige regen gevallen dat mijn 2-daagse was- en poetsbeurt thuis, een week voor vertrek, helemaal in het niets is vervallen. Bij de garage waar onze pech verholpen is had ik de zijkanten van de bus al snel wat afgespoeld maar nog niet het dak.

En als ik net met mijn hoofd door het dakluik gestoken het zonnepaneel heb bekeken snap ik wel waarom de stroomopbrengst tegenvalt: er zit een enorme grijze dikke sluier op het paneel.
Naast het dak spoel ik ...
ook de zijkanten nog een keer af, vul de watertank en dan gaan we op pad voor de ongeveer 6 uur durende rit naar de kust. ‘Slechts’ 180 kilometer is de route maar het gaat van de ene naar de andere berg en dat alleen maar via haardspeldbergwegen. Om onderweg nog maar eens snel een gebed te doen voor een behouden rit is er een 2-persoons kerkje geplaatst.

En dan schrijven we het nog maar een keer. Een prachtige route met af en toe de besneeuwde bergtoppen van het Tzoumerka gebergte vóór ons. En de rivier de Arachtos in het dal ónder ons.
Nee, dit is niet het Griekenland van de haventjes en de blauwe stoeltjes met de gekleurde bootjes. Dit is een puur en vruchtbaar gevarieerd land wat God zomaar in gedachten zou kunnen hebben gehad toen hij de wereld schiep. Van vóór hij de mens schiep. Om over toeristen en camperaars al helemaal niet te praten: we zijn al een week geen camper en toerist meer tegengekomen. 

Heel per ongeluk komen we onderweg nog een oude stenen boogbrug tegen. Vooruit, toch maar even de bus aan de kant en het ding even nader bekijken.
Zo, dat hebben we ook weer gehad. Verder nu.
In de duidelijk meer bewoonde wereld aangekomen doen we boodschappen bij de Lidl in Larissa en tegen 20:00 uur arriveren we op een stukje strand bij Agiocambos, dat in handen lijkt te zijn van Duitsers. Toch is ons inziens het mooiste plaatsje vooraan nog vrij en we nestelen we ons pal aan het strand.
Het is nog licht genoeg dat ik buiten wat vlees gril terwijl Monique een salade maakt.
Zo, daar doen we het voor. Nu met de benen omhoog , een borrel, en uitrusten van de prachtige maar vermoeiende rit.
Morgen hopelijk een eerste echte stranddag!

Dinsdag 26 mei 2015
overnachten in Agiokambos, Griekenland
KM
39,65600  22,89291

route vandaag


route vandaag

Geen opmerkingen: