http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

donderdag 21 mei 2015

Donderdag 21 mei 2015

Donderdag 21 mei 2015
Ontwaken langs een knus muurtje op een P aan de zee, tussen de haven en een haventje, en tegenover de kerk in Igoumenitsa, Griekenland
KM 42745
39.50495  20.26263


De stadse hectiek van Igoumenitsa liep gisteravond laat met een sisser af. Nu om acht uur in de ochtend bruist het havenstadje echter al weer volop, en de P waar wij staan is ook al weer bijna vol geparkeerd.
Het is een goede overnachtingsplek voor een enkele keer. Eigenlijk hebben wij tijdens al onze Griekenlandreizen altijd wel leuk gestaan in haventjes.

We lopen eerst maar eens de stad in op zoek naar brood. Bij een groenteboer kopen we ook wat uien, paprika’s, tomaten en komkommers. Juist ja, voor een Griekse salade, want we zorgen altijd daarvoor de ingrediënten in huis te hebben.
Bij de bakker aan de overkant kopen we een psomi (brood). 
We vertrekken dan weer voor ...
de 10 minuten rit naar Drepano beach om daar te ontbijten en hopelijk een leuke stranddag te hebben. Ik merk dat de bus ff niet meteen start. Nou ja, misschien de vochtige zeelucht.

Eenmaal bij Drepano lozen we eerst de toiletcassette. We weten van voorgaande jaren waar dat kan. Nou vooruit dan, hier de tip. Tegenover de disco (nu nog gesloten), aan het eind van het stuk strand met de bomen, is links van het toiletgebouw een putdeksel. Daar komt alle poep en pies van het toiletgebouw (nu ook nog gesloten) ook in terecht. Wel netjes de deksel weer terugleggen mensen!

Als ik na het lozen weer weg wil rijden start de bus wederom niet in eerste instantie. Potverdorie, net nog voor de vakantie een grote beurt laten doen en dan dit. Vocht? Vuil? Wat nu? Een garage opzoeken of hopen dat het hierbij blijft. Zo meteen op het strand de kap maar eens losmaken en zien of ik iets kan ontdekken.

Er staat nog geen enkele camper op het strand. We kunnen dus het beste plekje uitzoeken. Een echte  stranddag is het helaas nog niet. Benauwd, dat wel. In Italië had ik nog even de weersverwachting gecheckt voor Griekenland en die voorspelde eerst een aantal dagen bewolking met veel wind.
Maar wie weet trekt het bij vandaag. Ik daag het weer in ieder geval uit uit en ga eerst wat zwemmen, want zo’n prachtig heldere groene zee kan ik niet onberoerd laten. Om echt te zwemmen moet je wel eerst een stuk waden want het loopt maar heel geleidelijk af. Uitstekend voor kinderen dus. Uiteraard gaat het bij terugkomst heel geleidelijk op dus je loopt al voortijdig aan de grond.


We klungelen maar wat heen vandaag. Ik kijk nog onder de motorkap of ik iets kan ontdekken van losse bedrading, vuil, vocht of dergelijke, kijk het instructieboekje erop na en google wat over soortgelijke startproblemen. Ik lees wat verhalen van mensen die dit ook wel eens hebben gehad met dezelfde motor en dan bleef het vaak bij een enkele maal. Dan ga ik daar nu ook maar even vanuit.

Er komen nog wat campers bij. Een vaak gestelde vraag van nieuwkomers aan camperaars die er al staan is 'hebben jullie hier overnacht?'
Zoals gisteren geschreven hebben we dat niet want de politie vroeg ons te vertrekken. Wij zijn dus gewaarschuwd maar voor hetzelfde geld komt de politie een aantal dagen niet meer. En als je niet gewaarschuwd bent kun je daar gerust op wachten. Zouden wij ook doen.
Net als ik 's middags buiten wil gaan grillen trekt de wind ontzettend aan en in no time zit de hele bus onder het stof. Van buiten sowieso maar omdat de dakluiken open staan ook deels van binnen. De luiken sluiten we snel en grillen dan maar binnen.

Al jaren ziet hij er zo uit.
Al jaren doet hij het.
Tegen negenen vertrekken we weer naar het haventje van Igoumenitsa. De P staat bij aankomst hartstikke vol. Langs het muurtje zou misschien nog een leuke plek zijn voor ons ware het niet dat er een kleine auto geparkeerd staat met een druk bellende Griekse dame erin.
Het mobiele bellen is volgens mij trouwens door de Grieken uitgevonden. We weten al tientallen jaren niet beter dan dat elke Griek een telefoon aan zijn hoofd heeft en een sleutelbos of Begleri in de handen.
Mobiele telefonie heeft in ieder geval zeker niet de Griekse economie de das omgedaan.

Omdat dit eigenlijk de enige geschikte plek is voor onze bus springt Monique de bus uit en klopt op het raam van de auto van de bellende dame en vraagt of zij het erg vind om haar auto op een ander plekje te zetten. Eerst lijkt de dame het niet te begrijpen maar dan snapt ze het en zonder problemen en vriendelijk lachend scheurt ze weg. Zo, da's een mooi plekje voor ons, lekker aan een muurtje aan een smalle stille strandweg aan de haven van Igoumenitsa.
 Dat muurtje leent zich uitstekend om met de benen over de rand bengelend de combi ouzo-bier (nee, niet in één glas) te drinken terwijl wat Griekse pubers giechelend op de smalle strook kiezelstrand wat met mekaar dollen en een kleine opkomende maan enkele binnenvarende schepen in de donkere baai verlicht.
T' is mooi zo.

Truste


Donderdag 21 mei 2015
Overnachten langs een knus muurtje op een P aan de zee tussen de haven en een haventje en tegenover de kerk in Igoumenitsa, Griekenland
KM
39.50495  20.26263

1 opmerking:

Unknown zei

Hoi, het gaat goed met jullie zeker. Weer lekker in Griekenland .
Leuke verhalen.

Groetjes en veel plezier
Aalt en Truus en Ria.
Haar lukte het niet om een reactie te sturen