http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

donderdag 4 juni 2015

Donderdag 4 juni 2015

Donderdag 4 juni 2015
Ontwaken bij Orei
KM
38.97840   23.09220

We ontbijten buiten op ons tijdelijk eigen strand. Met twee boten voor de deur, wat wil je nog meer. We draaien de luifel uit, niet alleen om af en toe zelf in de schaduw te kunnen zitten maar ook om de zijkant van onze bus - waar ook de koelkast is ingebouwd - uit de zon te houden. Warm wordt het toch wel in de bus, maar de koelkast moet de warmte goed kwijt kunnen om koel te worden. Ja, ja, het is ingewikkeld.

’s Avonds draaien we altijd de luifel weer in en zetten we alles binnen. Dat is misschien twee maal  tien minuten extra werk per dag, maar je weet nooit wat voor weer het wordt. En stel dat we onverhoopt om wat voor reden dan ook ineens weg moeten dan willen we ...
niet nog van alles hoeven te doen.
Aan het begin van de middag dossen we ons eens flink op (shorts en T-shirt aan) en gaan we de buurman bezoeken. Die begroet ons meteen enthousiast met ‘morning neighbours!’. Dat klinkt in ieder geval niet alsof hij het een probleem vindt dat wij hier staan, want eerlijk gezegd hadden we dat nog niet gevraagd. 

De kantina ziet er uitgebreider en moderner uit dan vanaf een afstand. We bestellen een freddo cappuccino en een freddo espresso. Kouwe koffie zeg maar. Freddo's worden met echte (warme) koffie (weer koud) gemaakt, frappé wordt met oplos gewoon koud bereid. Daarna drinken we voor de sfeer nog een tsipouro voor mij en een ouzo voor Monique. Want wie Monique eerder deze blog zuur heeft zien kijken na het drinken van een tsipouro snapt dat ze dat niet meer hoeft.

Dan gaan we weer naar ons eigen privéstrand en kabbelt de dag voorbij net als gisteren. Er gebeurt niks bijzonders dus. Of eigenlijk wel.
Vijf weken met zijn 2-en gaan en staan in Griekenland, met een supervette camperbus, en in goede gezondheid is hartstikke bijzonder natuurlijk.

Een mooie avond verder.

Truste


Donderdag 4 juni 2015
Ontwaken bij Orei
KM
38.97840   23.09220

Geen opmerkingen: