http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

maandag 8 juni 2015

Maandag 8 juni 2015

Maandag 8 juni 2015

Ontwaken bij Psaropouli
KM 43757
38.980286    23.371647

Geen zwemweer vanochtend. We rijden eerst terug het dorp in om te zien of we een psomi kunnen scoren. De supermarkt die wél tien soorten ouzo verkoopt heeft echter géén brood.
Dan bakken we zelf maar wat af en doen dat op onze overnachtingsplek aan de boulevard. Daar staan we voor een ontbijtje dan toch het leukst.
Tegen 13:00 vertrekken we voor ...
een verdere strooptocht langs de noordoostkust. Wat we eigenlijk zoeken is een strandplek waar we de rest van de vakantie gaan doorbrengen.

Het is een mooie rit, en we komen op leuke plekken, maar die éne, die vinden we niet. De stranden zijn allemaal erg rommelig, of de omgeving staat ons niet aan.

Typisch voor met name noord-Evia zijn de zakken aan de bomen om hars op te vangen, waar ze wijn van maken. Dat was één van de dingen die we nog vaag in onze herinnering hadden van onze eerste keer Evia, een jaar of acht geleden.


Ook typisch Griekenland in het algemeen is her en der de rommel langs de weg.

Containers die al een tijd niet meer geleegd zijn, en waar het vuil gewoon bijgeflikkerd wordt, en afval wat sowieso gewoon langs de weg en van de berghelling gekieperd wordt. Dat is iets van Griekenland waar ik soms heel erg genoeg van heb en denk ‘ik sla Griekenland maar eens een keertje over’.
Maar er zijn ook dorpjes waar ze juist heel bewust daarmee bezig zijn. Die pik je er zo uit al rijdende.


Met de wegen wil het ook nog niet zo lukken in Griekenland. We treffen er weer diverse met scheuren en gaten, en wegen waar gewoon een paar honderd meter nog geen asfalt ligt, en die stukken zijn zelfs aangegeven op ons navigatie-programma. Wat dus betekent dat de situatie al een hele tijd zo is.
Nee, als scooterrijder, motorrijder en fietser heb je het in Griekenland niet makkelijk. Je moet goed oppassen om geen rolstoeler te worden, en dan ben je helemaal de klos in Greece.zo af en toe raken we in een dorpje verstrikt


Puntje bij paaltje vinden we niks naar onze zin en besluiten we om morgen iets in de zuidelijke helft van Evia te vinden. Maar dat is nogal een eind (Evia is op Kreta ná het grootste Griekse eiland), en we houden als tussenstop Haldika, de hoofdstad van Evia aan.

water no problem in Greece
Het schiet echter niet zo op en tegen de tijd dat we de voorstad bereiken is het al bijna donker. En daar zit met name ik niet zo op te wachten. Wie wel eens goed plattegronden van Griekse steden op zijn navi heeft bekeken, en/of er misschien met zijn auto per ongeluk in verstrikt is geraakt, snapt misschien waarom ik er met onze bus al helemaal wat schrik voor heb.
Het stikt er van de eenrichtingsstraatjes waar ook nog bijna geen enkele Griek zich aan het parkeerbeleid lijkt te houden. Ga je per ongeluk van de doorgaande weg een straatje naar links of rechts in, dan heb je goed kans dat je er voorlopig niet meer uit komt.
Wat dan een goede tip is als je eenmaal verstrikt bent (denken we, en weten we uit ervaring): zo gauw je ergens een passagiersbus ziet rijden, probeer er dan snel achteraan te gaan, dan kom je meestal vanzelf weer op een grotere weg.

We zijn dus extra voorzichtig, en stoppen een aantal keren op de doorgaande weg om op de navi te kijken wat een mogelijke overnachtingsplek is.
Dan zien we in de verte aan de rechterkant van de weg veel hoge verlichting zoals je dat bij sportvelden ziet. Voor ons vrijkampeerders, die alleen maar een overnachtingsplek zoeken, betekent dat een kans.
We gaan een straat in waarvan we zeker weten dat we er ook weer uit kunnen, komen op een duister parkeerterreintje met de borden ‘no camping’, verblinden met ons grote licht een stel in een auto dat met iets bezig is waarvoor ik nog geen verbodsbord ken, en vinden iets daarachter gelukkig een heel normale parkeerplaats bij een lounge-achtige koffietent, én de tennisvelden. Er is nog een mooi plekje onder een grote eucalyptus voor ons vrij, en enigszins opgelucht settelen we ons daar voor de nacht.

Fijn, eerst maar een ouzo.

Truste

Maandag 8 juni 2015
Overnachten in Halkida
KM 43935
38.47003  23.61240


overnachting vandaagroute vandaag

Geen opmerkingen: