http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zondag 7 juni 2015

Zondag 7 juni 2015

Zondag 7 juni 2015
Ontwaken op een strand bij Orei
KM 43703
38.97840   23.09220

Het is zoals Vangelis voorspelde: ronduit kloteweer. Vanaf de tweede helft van de nacht regent het al, wat wel effe lekker is voor de bus die hier een aantal dagen stof heeft staan happen. En op zwart valt dat natuurlijk extra op. Misschien toch maar een zandkleurige (beige) de volgende.
We verwachten niet dat de kantina nog open gaat vandaag. Na het voltanken van onze watertank bij de onophoudelijke stroom water stoppen we een soort van afscheidsbriefje voor ...
Vangelis tussen de deur van de kantina en gaan om 14:00 uur op pad.
water tanken
bronwater genoeg
vandaag geen strandweer
vandaag geen Vangelis

We rijden de noord en noord-oost kust af op zoek naar leuke camperplekken, voornamelijk het rijtje uit ons WOMO-boekje.


Het slechtere weer maakt ook dat het er allemaal wat triest uitziet. Maar ons vallen vooral de rommelige stranden op. De dorpjes die we doorkruisen variëren van zeer net tot typisch-Grieks-rommelig. Hetzelfde contrast vinden we in één voetbalveld terug. De goals, de netten, de kleedruimte, en de dug-outs, alles is nieuw. Het is slechts nog wachten op de nieuwe grasmatmeester. Óf het is slechts een oefenveld met als leerdoel vooral het passeren van tegenstanders. 


De natuur is verder práchtig hier.

Tegen de avond arriveren we in het plaatsje Psarapouli. Een klein dorpje met een haventje en een mini-boulevard. Zowaar menen we enkele mensen als toerist te herkennen.
We rijden het strand (paralia Vasilika) tot het eind af, waar een Duitse buscamper staat, met op het dak een schotel die zo groot is dat hij er volgens mij nu met het International Space Center mee aan het communiceren is. Het moet de groots mogelijke schotel zijn die er te koop is voor campers.Hangplek voor zwerfhonden

We rijden weer een stukje terug tot we schuin tegenover een kantina een aardige plek voor de nacht vinden, in een soort van parkeerhaven langs de boulevard. Mét stranddouche. Stel je geen boulevard gelijk die in Scheveningen of Noordwijk voor, het betreft hier niet meer dan een veredeld trottoir. 

Nou, wie weet is het morgenochtend weer prima zwemweer.

We maken zelf maar wat te eten, en lezen, schrijven en skypen wat, want er is hier een internetsignaal van ‘Fon’. Hier is het www.ote.portal.fon.com.
Vroeger was dat een alleenstaande soort club van mensen die een kleine router kochten, dan daarmee thuis een deel van het eigen internet beschikbaar stelden voor andere leden (gratis overigens), en zelf ook weer op de routers van anderen konden. Dit werkte redelijk, maar veel mensen hadden dan dat ding niet aanstaan, en stond je voor hun deur (signaal was hooguit een paar honderd meter), dan had je nog geen verbinding.

Later is de hele club overgenomen door KPN. Het blijkt echter dat ik met mijn gegevens van toen nog steeds gratis kan inloggen op een Fon signaal. Anders moet je er zoveel en nog wat voor betalen per uur/per dag.

Op de rumoerige zee na wordt het een rustige avond.
Truste

Zondag 7 juni 2015
Overnachten bij Psaropuli.
KM 43757
38.980286    23.371647

overnachting vandaag


route vandaag

Geen opmerkingen: